eat sleep rave repeat

Godmorgon kära vänner! Hade en trevlig kväll även fast det inte blev någon krogutgång. Vi fastnade istället här hemma hos mig, men det var ju skoj ändå! Ska lägga upp mer bilder senare. Alexandra slaggade här i natt så vi har sovit på sofforna.
Av nån skum anledning så vaknade jag för typ en halvtimme sedan och nu har jag grymt svårt att somna om. Är lite hungrig så funderar på att gå ner och göra mackor osv. Annars blir det bara att softa + städa idag, ser crappy ut som fan i mitt rum. Nu: breakfast, pusspuss
Linda

Hej! Jag och en kompis funderar på att flytta till Norge och jobba. Kan du berätta lite om hur man ska gå till väga för hitta boende och jobb? Hur gjorde du?

Svar: Jag hittade boende först men ni kan börja söka jobb när ni är hemma då det är mycket svårare att hitta jobb i Oslo (om det är Oslo ni nu har tänkt er) nu än vad det var förut. När ni kommer hit så är allt ni ska göra i början att söka jobb, tänk utanför ramarna, sök på navs hemsida (norska Arbetsförmedligen) samt finn.no. Ha ett jäkligt bra personligt brev, det kommer ni långt på. Pratade med en arbetsgivare och hon sa att ett bra personligt brev kan vara avgörande då det verkligen är första intrycket.
Sök mer utåt från staden, inte bara mitt i city. Gå in på olika shoppingcenters hemsidor och kolla vilka positioner ("ledige stillinger") som finns i olika butiker (dom brukar ha ute det för alla butiker i centret).
Sen är det ju såklart bra med kontakter så om ni känner någon som jobbar här och kan hjälpa er in i jobbvärlden så är det bra. Ni kan även anmäla er till olika bemanningsföretag, det går att göra på webben men ni måste även ringa dit då dom annars inte upptäckter er.
Just Oslo har blivit mycket svårare att få jobb i nu för tiden då det är så mycket svenskar här men om man ligger på och kämpar lite så får man det! :)
Matilda