Q/A Ayia napa

Kommentar av Maja:
Hej, jag undrar om du skulle kunna berätta lite mer om resan du gjorde till Cypern i somras. Vars ni bodde och om du kan rekommendera något ställe eller något som du tyckte var bra för jag och några tjejkompisar hade tänkt fara utomlands till sommaren och många har pratat gott om just Cypern och Ayia Napa. Därför hade det varit jättekul om du hade kunnat göra ett inlägg om det!
 
Svar: Hej Maja! Varå två resor till Napa var för det första helt magiska. Bra resmål under gymnasietiden verkligen, om man är ute efter party och fina stränder så att säga. Vi bodde i juni på ett random hotell som fan, Marion hette det, riktigt billigt och litet hotell, dock var rummet enormt, två våningar med kök där nere och två rum där uppe. Var som att ha en egen lägenhetet där i två veckor :) och så låg det 1 min från "skandinaviska bargatan" aka Grabbarna grus och Blue moon, det var verkligen bara ner för en backe sen var man där. Andra gången i augusti bodde vi på Anthea i en vecka, inte lika nära GG och Månen men mycket mer party! Det var alltid full rulle i poolen på dagarna och på kvällarna var det bara att knacka på närmsta granne i princip för att hitta förfest. Dock rätt äckligt rum, vi hade en ödla som bodde i våra väggar som var ute i rummet på nätterna. Samt myror i sängen och någon enstaka kackerlacka. Inget för någon som har krypfobi (like me). Men bra fest var det! Nära till McDonalds, efterfesten Aqua mm och närmre brittiska bargatan.
Vill ni festa med skandinavier skulle jag rekommendera hotellet Pavlinia aka Pavvan alla dagar i veckan, dom som äger det ska vara grymt sköna och vi har haft några dagsfyllor i poolen där som har vart riktigt världs. Dom flesta party-skandinavier bor där. Vill ni ha ett finare hotell med mycket grabbar (iallafall 2013) så skulle jag rekommendera Tsokkos. Vi var aldrig där men vi var utanför och såg sjukt najs ut och typ 50% av alla killar vi träffade bodde där (haha nästan iaf).
Vill ni till en paradisö med sjuka stränder och galet uteliv, och om ni är redo att köra all in så är Ayia napa the place to be! Skulle lätt rekommendera två veckors ALL in som vi gjorde första gången, låter slitsamt men var värt det alla dagar i veckan! Känns det för mycket så iallafall en vecka utan vilokväll + några dagsfyllor. Är man i Napa är man där to party mellan 22-06 alla dar i veckan. Åker ni två veckor borde ni köra varannan dag Nissi beach och varannan poolen. En vecka så kör Nissi beach alla dar utom en-två. Nissi är underbaraste platsen jag vart på.
Enjoy your trip to paradise :)
Maja

Vilka bokade ni med när ni for? Ving eller?:)

Svar: oj bra fråga. tror vi bokade med ving førsta gången, sedan något random andra gången bara :)
Matilda

Rebecka

Undrar bara vilken gång ni hade bäst väder? Alltså vilket månad ska man boka? Juni/Juli/Augusti? Vill att det ska vara så varmt som möjligt!:)

Svar: Det var sol och grymt bra väder alla dagar vi var där så det är inget problem! Sen var det jävligt varmt båda gångerna men i augusti var det såklart varmare. Nästan olidligt på grabbarna grus på kvällen haha! Man svettades riktigt mycket då. Skulle säga att vädret i augusti var skönare på dagarna, men på kvällarna var det skönare i juni :)
Matilda