bleka kläder, tutorial

Fick en fråga om jag kunde berätta hur jag blekte min virkade topp. Såhär gjorde jag:

1. Köpte toppen, och frågade i kassan om dom trodde att den skulle gå att bleka, och det trodde dom eftersom att det var 100 % bomull. Man kunde tydligen inte bleka silke eller siden eller någonting sånt. Skulle vara bomull.

2. Hällde upp lite mindre än en halv balja med vatten (ni ser ju hur stor den är) och la i en deciliter Klorin plus några droppar till. Se till att ha skyddsvantar eller någonting på dig när du börjar mixtra med detta eftersom att Klorin är väldigt starkt och dåligt att få på sig. Rörde sedan om med vanten på för att sprida ut Klorinet.

3. Lät det ligga i några timmar, ca tre tror jag det var, men ha i tills du får det resultat du vill. Gick ungefär en gång i halvtimmen och tittade till det, vände lite på linnet och rörde om för att få ett jämnt resultat.

4. Tog upp, sköljde ur klorinet under kranen och sen in direkt i tvättmaskinen. Klart sedan!

Tänk på att Klorin gör tyget väldigt skört, och ju längre du har i plagget desto skörare blir det. Det kan till slut gå sönder i bitar. Min topp fick ett litet hål i en söm efteråt och jag misstänker att det är för att Klorinet är så starkt och jag hade en ganska stark blandning. Hålet syns som tur är inte, men jag ändå ska sy ihop det för att det inte ska bli större. För att vara på den säkra sidan kan man nog ta lite mindre Klorin, men då tar det också längre tid.
lisa

Du har verkligen jätte fina kläder !